ICOACH

iCoach

iCoach är en digital plattform för hälsocoachning som hjälper människor att sluta röka. Digital coachning, eller en beteendeförändringsprocess i onlinemiljö, är baserad på så väl banbrytande forskning och praktiska kliniska resultat som erfarna psykologers och kommunikationsexperters kunskaper.

Den kostnadsfria plattformen är tillgänglig på samtliga de 23 officiella EU-språken. iCoach är bevisat effektiv. Fler än 30 procent av dem som börjar använda iCoach slutar röka.

iCoach är inte bara inriktat på dem som vill sluta röka. Programmet syftar även till att informera dem som ännu inte är redo att fimpa för gott. Detta är helt unikt för iCoach. Användaren får besvara ett kort frågeformulär för att avgöra i vilken av processens fem faser han eller hon befinner sig. Frågeformuläret bedömer användarens beteende, attityd och motivation.

De fem faserna i iCoach är:

Fas 1 – Jag har inga planer på att sluta röka.

Fas 2 – Jag borde sluta röka men jag tvekar fortfarande.

Fas 3 – Jag ska sluta röka snart.

Fas 4 – Jag har precis slutat röka.

Fas 5 – Jag slutade röka för ett tag sedan.

Därefter vägleder iCoach användaren genom en serie interaktiva verktyg. Användaren erbjuds även skräddarsydd feedback, råd, tekniker, uppgifter och minitest. Varje dag skickar iCoach tips till användaren via e-post, som påminnelse och motivationshjälp. Användaren kan också notera sina framsteg i en dagbok. I slutet av varje månad sammanställer iCoach en så kallad konsultationsrapport. Rapporten ger en översikt över användarens framsteg, fram till dess att de har nått den sista fasen.

Vad väntar du på egentligen? Anmäl dig och börja må bättre, se bättre ut, bli gladare och börja spendera dina cigarettpengar på någonting roligare och mer givande.

Läs mer eller anmäl dig

iCoach finns också tillgänglig som gratis app i Appstore och Google Play Store. Låt iCoach hjälpa dig genom de svåraste perioderna, då suget att röka är som störst.

Följ oss på Facebook