ICOACH

iCoach

iCoach is een online digitaal ondersteuningsplatform dat mensen helpt te stoppen met roken. Digitaal coachen, oftewel het proces van gedragsveranderingen in een online omgeving, is gebaseerd op baanbrekend onderzoek, praktische klinische ervaring en de expertise van zowel psychologen als communicatiedeskundigen.

Het platform is gratis en beschikbaar in 23 officiële EU-talen. iCoach is effectief gebleken. Meer dan 30 % van de mensen die iCoach hebben gebruikt is gestopt met roken.

iCoach is niet alleen bedoeld voor mensen die met roken willen stoppen. Ook wordt ernaar gestreefd mensen te informeren die er nog niet klaar voor zijn om hun laatste sigaret uit te drukken. Dit maakt iCoach uniek. De gebruiker krijgt een korte vragenlijst gepresenteerd om zijn of haar plaats in de vijf fases van het stopproces te bepalen. De vragenlijst geeft een beeld van het gedrag, de houding en de motivatie van de gebruiker.

De vijf fases van iCoach zijn:

Fase 1 – Ik ben niet van plan te stoppen

Fase 2 – Ik zou eigenlijk moeten stoppen, maar twijfel nog

Fase 3 – Ik ga binnenkort stoppen

Fase 4 – Ik ben net gestopt

Fase 5 – Ik ben al een tijdje gestopt

iCoach leidt de gebruiker door een uitgebreide reeks interactieve tools. Het geeft bovendien op maat gesneden feedback, advies, technieken, opdrachten en minitests. iCoach stuurt de gebruiker elke dag per e-mail tips als herinnering en voor motivatie. De gebruiker kan de voortgang vastleggen in een dagboek. Aan het eind van elke maand stelt iCoach een consultatierapport samen. Dit rapport geeft een overzicht van de voortgang van de gebruiker totdat de laatste fase is bereikt.

Waar wacht je nog op? Meld je aan en voel je lekkerder, ga er beter uitzien, wees gelukkiger en begin je sigarettengeld uit te geven aan iets dat leuker en meer de moeite waard is.

Meer weten of aanmelden

iCoach is nu ook beschikbaar als een gratis mobiele versie in de Appstore en op Google Play Store. Laat iCoach je helpen door je moeilijkste momenten heen te komen, als de drang naar een sigaret het grootst is.

Volg ons op facebook